Σύμφωνα με πληροφορίες, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από την κουρδική πλευρά, η Αφρίν έπεσε. Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι ισλαμιστές σύμμαχοί τους μπήκαν στην πόλη, νωρίς το πρωί.

Όπως μεταδίδουν πρακτορία που πρόσκεινται στους τούρκους, οι Κούρδοι φαίνεται να εγκατέλειψαν την πόλη αφού έκαψαν τα στρατηγεία τους.

Ήδη από την Τετάρη πάνω από 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη πόλη. Η Αφρίν δεν είχε νερό εδώ και εννιά ημέρες. Η τουρκική αεροπορία χτυπούσε ακόμη και τα σχολεία και τα νοσοκομεία, μην αφήνοντας και πολλές επιλογές στον πληθυσμό της πόλης.

Όπως όλα δείχνουν, δηλαδή σύμφωνα με αυτά που μέχρι τώρα λένε οι δυνάμεις της επιχείρησης “κλάδος ελαίας”, μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, αποχώρησαν και οι δυνάμεις των YPG και YPJ.

Η τουρκική και η συριακή σημαία στην Αφρίν

υ.γ. Στη φωτογραφία τίτλου, Σύροι ισλαμιστές σύμμαχοι των τουρκικών δυνάμεων κρατούν μια κουρδική σημαία στην πόλη της Αφρίν, στις 18.3.2018. Το άγαλμα που γκρεμίζουν είναι του Kawa (ή Kaveh). Σύμφωνα με το μύθο της Newroz (της κουρδικής πρωτοχρονιάς που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου), κατά τους αρχαίους χρόνους, ο Kawa εξεγέρθηκε και έσπασε το κεφάλι ενός τυράννου για να ελευθερώσει το λαό του. Ο μύθος χρησιμοποιήθηκε από το Κούρδο ποιητή Taufik Abdullah, ως σύμβολο του κουρδικού αγώνα για ανεξαρτησία.