Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, που βρίσκεται 1.344 έτη φωτός μακριά, είναι το πλησιέστερο σημείο στη Γη όπου σχηματίζονται μεγάλα αστέρια. Η φωτεινότητά του το καθιστά ορατό με γυμνό μάτι. Μέσω του φακού του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Χαμπλ το νεφέλωμα παίρνει μια εντελώς διαφορετική όψη, καθώς έρχονται στο προσκήνιο τα χρώματα και τα τεράστια σύννεφα, προσφέροντας έτσι ένα μαγευτικό πεδίο εικονικής πραγματικότητας προς εξερεύνηση.
Σε αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, υπό την κατεύθυνση του αστροφυσικού Mario Livio, η αμερικανή σκηνοθέτης Eliza McNitt μας μεταφέρει μέσω του Hubble στο νεφέλωμα για να παρακολουθήσουμε τη γέννηση ενός αστεριού.
Η διαδραστική ταινία κορυφώνεται με το «The Hubble Cantata», ένα ονειρικό κομμάτι από τον Ιταλό συνθέτη Paola Prestini, το οποίο εκτελέστηκε από ένα μουσικό σύνολο 30 ατόμων, χορωδία 100 ατόμων και δύο τραγουδιστών από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.
Το “Fistful of Stars” είναι ένα βίντεο 360°. Καθώς παίζει, κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα. Σας συνιστούμε να το παρακολουθήσετε σε πλήρη οθόνη, ρυθμίζοντας την ανάλυση στο 4K εάν έχετε μια σχετικά γρήγορη σύνδεση στο internet.