Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι έκαναν πορεία χθες στην Αφρίν ενάντια στην τουρκική εισβολή, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2018. Οι Κούρδοι της βορείου Συρίας δηλώνουν έτοιμοι να αντισταθούν στην προσπάθεια των Τούρκων να δημιουργήσουν μία ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων μέσα στο έδαφος της Συρίας. Πέρα από αυτό, στις βλέψεις των Τούρκων είναι μία προσπάθεια εθνοκάθαρσης, με την αντικατάσταση των Κούρδων της περιοχής, από Τουρκμένους και άλλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Πορεία στην Αφρίν 4.2.2017
Παράλληλα, χθές βράδυ μεγάλη πορεία Κούρδων έφτασε από την Τζαζίρα στο Κομπάνι. Ο κόσμος από την Τζαζίρα ενώθηκε με αυτόν του Κομπάνι (βίντεο) με σκοπό να φτάσει στην Αφρίν και να πολεμήσει ενάντια στους Τούρκους και τους σύρους αντάρτες που πολεμούν στο πλευρό τους (25.000 στρατιώτες του FSA-Ελεύθερου Συριακού Στρατού).

Χθές το πρωί, 4 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε επιχειρήσεις των κουρδικών μονάδων προστασίας του λαού (YPG) και των γυναικείων μονάδων αυτοπροστασίας (YPJ), στο χωριό Σαλά της Σέρας, δυτικά της Αφρίν, το οποίο είχαν καταλάβει οι εισβολείς (βίντεο). Ενώ άλλοι 7 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση το Σάββατο (βίντεο).
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Αθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία, από τις 20 Ιανουαρίου έχουν σκοτωθεί από τη μία πλευρά 106 Κούρδοι των YPG-YPJ και από την άλλη 136 Τούρκοι και Σύροι αντάρτες. Ενώ, σύμφωνα με το ίδιο παρατηρητήριο, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει και 68 πολίτες, εκ των οποίων 21 ήταν γυναίκες και 12 παιδιά.