Ένα από τα πολλά ευφάνταστα κι ωραία που έκανε ο Τζίμης Πανούσης στη μακρά του πορεία ως ραδιοφωνικός παραγωγός ήταν οι ‘συνεντεύξεις’ με γνωστά πρόσωπα της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, μέσω των οποίων συνήθως καυτηρίαζε ζητήματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.

Οι ‘συνεντεύξεις’ αυτές ήταν συνήθως κολάζ από κανονικές συνεντεύξεις που έδιναν τα εν λόγω πρόσωπα στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, τοποθετημένες έτσι ώστε να φαίνεται ότι απαντούν στον Πανούση.

Στην παρακάτω συνέντευξη όμως πρέπει να είναι λογικά ο ίδιος ο Πανούσης που με αλλοιωμένη φωνή υποδύεται τον Καστοριάδη, διαβάζοντας αποσπάσματα από πραγματική συνέντευξη που έδωσε ο Καστοριάδης και εκδόθηκε στο βιβλίο “για τον Κορνήλιο Καστοριάδη. ‘Είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας'”.

 

 

Χθες εμφανίστηκε ένα Graffiti στη συμβολή των οδών Πλαταιών και Λεωνίδου αφιερωμένο στον Τζίμη Πανούση. Ο καλλιτέχνης του δρόμου Pol, εμπνεύστηκε από το τραγούδι «Αχ, Ευρώπη» και από τον στίχο «δεν μπορώ να τη βρω με κομπιούτερ και με κουμπάκια», ενώ απεικονίζει τη μορφή του Πανούση πάνω στο χάρτη της Ελλάδας.

«Ποτέ δε θα τη βρούμε με την Ευρώπη, Τζίμη!», σχολιάζει κάτω από το γκράφιτι, ενώ δεν ξεχνάει και τη φασιστική χρυσή αυγή.